SMC-fabrikken

smc-sa14-1

SMC (Standard Motor Cooperation) Taiwan - er vores hoved leverandør af ATV gennem mere end 15 år. Vi har produkt eksklusivitet for Danmark.

Virksomheden består af fabrikken, som ligger i Tainan og salgskontor beliggende i Taiwans hovedstad Taipei - under et 4 dages besøg var vi rundt og se fabrik, kontor, flere underleverandører, ITRI ligesom vi fik fornøjelsen af at prøvekøre flere prototyper. Alt i alt en kæmpe oplevelse, som gav forståelse om produktionen samt et solidt indblik i, hvor meget de hele tiden arbejder på forbedring af produktion og kvalitet.

SMC er en meget økønomisk stærk virksomhed som ikke springer over hvor gæret er lavest. Eksempelvis deres sidste nyudvikling af en 700 ccm motor - de fleste Taiwan fabrikker ville kopiere og udvikler selv, uden at besidde den fornødne kapital og viden til at gøre projektet HELT færdig inden det bliver sendt ud til kunderne - desværre oftemed det resultat at kvalitet ikke er ok. 

SMC gør anderledes ! - SMC har kompetancen til selv at udvikle den nye ATV - alt er egenproduktion for at sikre kvaliteten opretholdes ! Opgaven med at udvikle en motor blev lagt over til ITRI Taiwan, ITRI er en kæmpe ingeniør og udviklings koncern med 6000 medarbejdere. Til orientering benytter samtlige Japanske bilfabrikker også ITRI Taiwan ! 

Den nye motor er nu klar. Det har taget mere end 2 år inden SMC var tilfredse med kvaliteten - derefter overtager SMC fremstillingen af den egentlige motorproduktion og den færdige ATV sendes til Tyskland for en ekstra gennemgang af TÜV så CoC dokumenterne kan udstedes !  Alt foregår under strenge iso godkendelser.