spectro

Spectro Oils

blev grundlagt i 1966. Dengang som nu, er grundlaget at fremstille olier i absolut topklasse, ved udelukkende at benytte de bedste og mest moderne ingredienser der kan købes - alt sammen for at sikre dig et produkt du vil købe igen og igen!

Grundlæggeren af Spectro, Robert H. Wehman

startede i 1966 med at løse et 2-takts olie problem for SAAB America. Derefter vendte Wehman sig mod det hastigt voksende 2-taks marked inden for motorsport. Wehman´s enestående iver efter at fremstille kun de bedste olie formuleringer, revolutionerede ydelserne på datiden 2-taktere og Golden Spectro var en realitet. Den hjalp mange af nu- og datidens racere problemfrit fra sejr til sejr! Golden Spectro 2-cycle producers stadig i konstant forbedret udgave, sådan at den i dag formentlig er den mest vindende 2-T olie out there.. vi har den på programmet.

Spectro af i dag

producerer en komplet række af 100% syntetiske-, semi-syntetiske- og højkvalitet petroleum base olier. Spectro Platin 100% syntetiske olier er uden tvivl toppen blandt de absolut fineste olier du kan hælde på din motor! Spectro Platin 100% Syntetisk er ÆGTE fuldsyntetisk produceret på moderne gruppe IV PAO synteter, som grundlæggende er opbygget af molekyler fremstillet med overlegen styrke og udholdenhed - det giver olien en sublim ydelse, uanset hvor hårdt og hvor længe du tæver din olie.

Flere kendte olie leverandøre benytter ikke

den kostbare moderne IV PAO, men i stedet højt raffinerede base olier og store mængder esters som derefter kaldes for 100% syntetisk....

Flere højprofilerede olieproducenter har også forskellige forhold

til opbygningen af syntetisk olier... Hos Spectro ved du med sikkerhed, at du reelt køber 100% syntetisk når der står syntetisk på dunken. Hos Spectro ved du med sikkerhed at en semi-syntetisk olie er 50% IV PAO fuld-syntetisk således at du køber det der står på bøtten. Der findes i dag ingen norm, som fastsætter en bestemt andel af 100% syntetisk olie, for at man må kalde en olie Semi-syntetisk. Det overlades til den enkelte olieproducents samvittighed. Spectro's laboratorie har testet konkurrenterne og set helt ned til kun 10% fuld-syntetisk i en såkaldt Semi-syntetisk olie.

På trods af indkøbsprisen benytter Spectro de bedste

ingredienser og rigelige mængder zink(ZDDP) som er et fantastisk anti slid middel under ekstreme forhold. Esters benyttes også af Spectro, men kun i det omfang de kan tilføje en kvalitet som ikke allerede ligger indbygget i den bedste PAO syntet der indkøbes.

Du kan læse flere Spectro facts her. Er der mere som kan styrke din tillid til Spectro? Ja måske! På trods af Spectro Oils relative lille størrelse, producerer Spectro nemlig privat lable olier for flere meget kendte firmaer. Ikke alle må nævnes, men to som gerne må, er BMW Motorcykler America og Mercury bådmotorer. Spectro producerer således olierne som efterfølgende sælges som BMW og Mercury olie.

VIDEN DU IKKE KAN UNDVÆRE NÅR DU UDVÆLGER OLIE TIL ATV, SCOOTER, MOTORCYKEL.:

# Reelle syntetiske/semi-syntetiske olier besidder pga. molekyle opbygningen fantastisk smøreevne, slidstyrke og evne til at bevare smøreevnen i meget længere tid over billige raffinerede baseolier.

# Flere steder nævnes ordet shear stabilitet. Det hentyder til evnen at modstå at molekylerne klippes itu, sådan at viskositeten ændres til det ringere. Ægte syntet som benyttes af Spectro, er langt stærkest også på det punkt.

# A.P.I er American Petroleum Institute. A.P.I. er en uvildig test virksomhed. A.P.I benytter en bogstavskala som fortæller om oliens kvalitet. Eks. SL, SJ, SH, SG, SF osv. Bogstav kombinationen er bagudrettet, således eks. betegnelsen SL også dækker SJ, SH, SG, SF. Jo højere slut bogstav jo bedre. Du kan sammenligne forskellige olie fabrikater ud fra den højeste bogstavkombination. Det siger mere end fancy ord. Husk du kun kan sammenligne i samme klasse, altså fuld syntet mod fuld syntet og semi- mod semi- osv. Bemærk at alle Spectro 4-takt olier er SL! - selv den billigste Spectro base olie overholder de aller strengeste A.P.I krav...   med det in mente, kan du spekulere lidt over hvad det så skyldes, at flere andre kendte oliemærker ikke engang overholder SL, selv med deres bedste syntetiske olie.. svaret er; Spectro benytter, helt fra bunden, de BEDSTE RÅVARER der kan købes..!  

# Mange producenter fremhæver tilsat og behandlet polaritet eller elektro som skal medføre stærk olie film - men sandheden er at alt olie har disse egenskaber. Men ikke alt olie er født lige... PAO syntetisk er nemlig også her langt det stærkeste kort - INTET slår gruppe Spectro IV PAO på polaritet. Her beviser Spectro igen, at man er en virksomhed der blander de ægte bedste produkter.

# Flash point er et vigtigt parameter. Bør som minimum absolut være OVER 205°C - jo højere tal jo bedre. Flash point er den temperatur hvor olien begynder at afgive dampe der kan antændes af en varm motor. Det er nemt at forstille sig hvor stor katastrofen er, når olie med for lav Flash point brænder oliefilmen væk fra cylindervæg/stempel... Det sker eksempelvis i en hårdt belastet cross motor med jord/mudder i køleren, luftkølede motorer der ofte køler meget uens, turbo motor, gamle motorer hvor kølesystemet ikke er optimalt osv.

# ZDDP = zink additiv som svare lidt til styrthjelmen på dit hoved. Fin til undgå fluer og støj - og når noget går helt galt er den f..... rar at have på!  Derfor; Zink har mindre betydning så længe oliefilmen er perfekt - men når noget går galt som overbelaster din motor således olie filmen brydes, vil der stadig med en Spetro som indeholder store mængder ZDDP zink være en stærk beskyttende film på cylinder/stempel/lejer. SUPER beskyttelse især til off-road kørsel med snavset køler, lav fart, høj belastning osv. Derfor tilsætter Spectro det kostbare additiv i rigelige mængder.